Single service

Hedger i kundërt

Përdoret për ta tërhequr maksillën (nofullën e sipërme), kur kjo është e pazhvilluar. Përbëhet nga një kornizë metalike dhe dy pjesë të tjera, një plato që mbështetet në ballë dhë një kupë-kësulë e mjekrës. Ky lidhet me aparatin ortodontik me anë të gomave elastike. Këto goma-unaza elastike krijojne forcë tërheqëse.