Single service

Aparatet ortodontike fikse prej porcelanit

Breketat e porcelanit janë shumë më pak të dukshme në dhëmbë se breketat metalike. Për këtë arsye, breketat e porcelanit përdoren më shumë në fund të adoleshencës dhe të pacientet më të vjetër, te të cilët breketat metalike paraqesin brengë kozmetike. Ata kërkojnë më shumë vëmendje në aspektin e higjienes orale sepse breketat e porcelanit janë më të mëdha dhë më të thyeshme. Prandaj breketat e porcelanit përdoren më shumë në dhëmbët e përparmë të nofullës së sipërme, se sa në ata të nofullës së poshtme.