Single service

Aparatet ortodontike fikse metalike

Aparatet ortodontike fikse metalike janë lloji më i përdorur dhe sot janë më të rahatshme se kurrë më pare. Ato  janë të përbëra prej breketave metalike, harqeve dhe elementeve të tjera metalike. Ekzison edhe mundësia e ndërrimit të ngjyrave të ligaturave elastike, për një buzëqeshje unike dhe kolorite.Përdorimi i ketyre aparateve ështëe i kufizuar gjatë periudhës së rritjes, e cila përndryshe cilësohet si “mosha e artë”. Aparatet funkcionale mund të jene fikse, te lëvizshme dhe të kombinuara. Disa lloje mund të përdoren në kombinim me aparatet fikse.