Single post

Larja e dhëmbëve më aparate ortodontike

Kur një pacient ka aparat ortodontik shumë me rëndësi ështe larja e dhëmbëve dhe pastrami me pe pas çdo shujte, në mënyrë që dhëmbët dhe gingiva (mishi i dhëmbëve) të mbeten të shëndosha gjatë tretmanit. Higjiena e rregullt është kruciale për tretmanin, ose në të kundërtën i tërë procesi kompromitohet.

Ekzistojnë brusha speciale për aparate ortodontike.

Kontrollat e rregullta dhe të shpeshta te dentisti janë shumë të rëndësishme gjatë tretmanit ortodontik.

Leave a Comment