llojet e aparateve

Dosja me të dhëna ortodontike është e nevojshme për ta përcaktuar llojin dhe kohëzgjatjen e trajtimit, aparatet të cilat do të përdoren dhe frekuencën e vizitave. Të dhënat përfshijnë: modelet e dhëmbëve, rentgenin e nofullava dhe dhëmbëve-Ortopanin dhe fotografitë. Në raste të veçanta është i nevojshëm edhe Cefalogrami (rentgeni i kokës, kryesisht në profil).

Trajtimet ortodontike mund të aplikohen në çdo moshë. Të rriturit e çmojnë edhe më shumë buzëqeshjen e bukur. Një në pesë pacientë në ortodonci është mbi 21 vjeç. Operacionet kirurgjike të nofullave janë të nevojshme më shpesh te të rriturit, për arsye se nofullat e tyre kanë përfunduar rritjen.

Mirësevini

në ordinancën specialistike "ortodoncia"